tirsdag 15. januar 2013

BOLOGNESE







Et av høstens/ vinterens mål har vært mer hjemmelaget mat.
"Dolmioen" har blitt byttet ut, og hjemmelaget bolognesesaus smaker så mye bedre.
I går hadde vi dette, sammen med hvitløksbaguetter, avocado, fersk basillikum og masse parmesan - veldig godt!


Kveldslys er ikke det heldigste på bildene, men men....


Her er oppskriften vi bruker.
Og her er det slingringsmonn.
Det er bare å tilføye eller ta bort det man skulle ønske



Dette trenger du:


5-600 g karbonadedeig
1 løk
2 hvitløkfedd
2 stilker stangselleri
1 gulrot
2 bokser knuste tomater
3 ss tomatpure
1 laurbærblad eller 3 ;)
1/2 chilli ( kan sløyfes)
eller
1ts kayennepepper
1 klunk olivenolje
Salt og pepper


Slik gjør du:

Finhakk grønnsakene og hvitløken. 
Varm olivenolje på middels varme i en stor stekepanne og fres hvitløk, løk og grønnsakene. 
La det frese et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men myk og gyllen. 
Tilsett krydder, og fres grønnsakene til de er myke og har fått litt farge.
 Brun karbonadedeigen i en annen panne og bland den deretter med grønnsakene. 
Tilsett knuste tomater og tomatpure og laurbærblad. 
La det hele småkoke under lokk så lenge du har tid til, gjerne en time. 
Smak til med salt og pepper.
Vi pleier å ha fersk parmesan, basillikum, avocado og en dæsj creme fraiche på.
Du tar det du liker :-)

Bon appetit!












15 kommentarer:

  1. mmmm.... høres kjempe godt ut...
    skulle så absoluu vert flinkere til å lage sånt selv... kanskje ungene og hadde likt d... :) sææære unger... hvem liker ikke bolognese da??
    Nydelige lune bilder... selv i kveldslys.

    Klems Diana...

    SvarSlett
  2. Høres veldig veldig godt ut, ble rett og slett sulten her ;)
    Rart man ofte tyr til lettvinte løsninger når det å lage fra bunnen av egentlig ikke er vanskelig og såå mye bedre :)
    Har i grunn tenkt jeg skal være flinkere til dette jeg også ;)
    Ha en fin dag :)
    Klem

    SvarSlett
  3. Å SÅ FLINKE DU ER
    DETTE SÅG VELDIG GODT UT
    KLEM ELI:)

    SvarSlett
  4. Det hørtes utrulig godt ut og såg himmelsk ut,eg tyr ofte til lettvinte løsninger og det er jo dumt siden det er lett og sunnere å lage fra bunnen av og:)burde absolutt blitt flinkere i dette året!
    Så nydelig jente du har:)

    Fin kveld til deg:)
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  5. Mmmm, så godt ut!!
    Myyye bedre med hjemmelaget ja... ♥

    SvarSlett
  6. Yum det må prøves en gang !! Ser knallgodt ut. Pia wallen teppe kan feks kjøpes hos nord-design.no

    Ha en fin kveld - jeg må nyte de fine bildene dine litt til :-)

    SvarSlett
  7. Dette må jeg prøve,kan tenke meg det smaker godt...
    Skulle vært flinkere til å lage fra bunnen av jeg også,det blir bare på fridagene det!! :-)
    Flotte bilder,nydelig jente!!
    Vi har kjøpt oss boxer igjen ja,men en herremann denne gangen.Blir sååå spennende,vi gleder oss veldig!!
    Nydelig kveld til deg,klm ingrid l

    SvarSlett
  8. Takk for oppskrift, den så veldig god ut, og den skal prøves en dag :)
    Nydelig jente du har!
    Så koselig at du fant inn til meg, og la deg til som følger, for da fant jeg deg og den fine bloggen din også :)
    Ha en fin kveld.
    Klem

    SvarSlett
  9. Det så fantastisk godt ut! Blir nok bolognese her også snart nå med så god inspirasjon ;)

    SvarSlett
  10. Herlige bilder!!! Nam.namm!
    Ha en finfin kveld!

    SvarSlett
  11. Heisan
    Så stemningsfulle bilder, fristende mat og vakker datter!
    Det er noe eget med å lage mat fra bunn av, dette så veldig deilig ut. Takk for middagstips!
    Glad dag til dere!
    Klemmer fra Kaspara

    SvarSlett
  12. Hjemmelaget pastasaus er kjempegodt. Stangselleri skal jeg prøve neste gang. Mer hjemmelaget mat er et godt ønske for det nye året, så lenge det ikke tar for mye tid og krefter. Dessuten kan Dolmiosaus være et bra alternativ når en er litt lei matlaging eller du rett og slett bare har lyst på Dolmiosaus. Jeg blir fremdeles inspirert av reklamen, og må ha en Dolmiodag i halvåret. ;-)

    Nyt denne enestående onsdagen, og kos deg med drømmer om Londonferien. Herlig!

    SvarSlett
  13. Takk for oppskrift :) Prøver også å lage mye fra bunnen, det blir jo stort sett mye bedre og :)

    Nydelig bilde av jenta di.

    SvarSlett
  14. Hei, hei.
    Dette så nydelig ut - må prøves ut, helt klart.
    Har laget egen pastasaus flere ganger, men har liksom ikke helt fått til
    den "riktige" smaken.
    Så hyggelig at du fant veien inn til meg - det førte jo til at jeg fant deg:)
    Flotte ting du har på din moodboard:)
    Ønsker deg en strålende dag videre.
    Klem

    SvarSlett
  15. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Vi er for tiden rangert som den nest største side i verden i vårt marked der vi er i 37 forskjellige land. Alleoppskrifter.no har et stort antall besøkende som genererer høy trafikk fordi har over 20.000 unike besøkende / dag.

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Varme hilsen,

    Elin, Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett